Over ons

OVER ONS

img_1315

Suits For Dudes is het geesteskind van Niels Blokhuis die in navolging van zijn vader en opa kleding ging verkopen. Waar Opa Blokhuis midden jaren 50 in Enschede startte met dameskleding, veranderde “Vader Blokhuis” de koers in de jaren 70/80 naar bedrijfskleding.

Omdat Niels in 2002 in Groningen ging studeren en daar behoefte bleek aan hufterproof kleding, opende zich daar de markt voor studentenpakken. Wat begon met relatief sobere niet te slopen jasjes ontstond er steeds meer vraag naar coole pakken met bijzondere prints.

Sinds het begin in 2011 zette de groei flink door en in 2013 werd voor het eerst een buitenlandse producent ingezet, eerst in Polen en in de jaren daarna ook in Bulgarije en Roemenië.

In datzelfde 2013 werd The DudeCave officieel geboren, in eerste instantie in een anti-kraak locatie in Haarlem. Inmiddels is The DudeCave perfect gesitueerd aan het Stationsplein in Haarlem waar de snijtafels en patronen die ooit in textielstad Enschede dienst deden weer volledig tot hun recht komen.

Het aanbod is in die 6 jaar volwassen geworden, de Funky jasjes uit de “FunK’ollection” doen nog het meest denken aan de studentenpakken van weleer. Daarnaast is er een high end maatpakken lijn genaamd “Twisted Classics” en is er zelfs de mogelijkheid om als klant zelf een design aan te leveren: “Dude It Yourself’’

Zo hebben we het afgelopen jaar mogen werken met Henk Schiffmacher, Pat Smith (Splendid), Michael Prins, Rilan, Brainpower, en nog veel meer minder bekende doch beruchte dudes.

Have a very Dude Day!!